Op 17 februari 2022 worden de resultaten van het onderzoeksprogramma Onafhankelijkheid, Dekolonisatie, Geweld en Oorlog in Indonesië, 1945-1950 gepresenteerd.

Vanwege de coronamaatregelen zal de presentatie de vorm krijgen van een online uitzending die voor iedereen per livestream te volgen is. Er kan geen publiek bij de presentatie aanwezig zijn.

De uitzending begint om 9:00 uur en eindigt rond 12:00 uur. Nederlandse en Indonesische onderzoekers die aan het onderzoeksprogramma hebben gewerkt zullen in deze uitzending de resultaten van alle deelonderzoeken presenteren. De uitzending wordt afgesloten met een presentatie van de samenvattende conclusies van het gehele onderzoeksprogramma.

Iedereen kan de uitzending online volgen. U hoeft zich voor deze presentatie niet vooraf aan te melden. Nadere informatie over het programma van de presentatie en de link naar de livestream worden op onze website en via onze nieuwsbrief gedeeld.

Publicaties
De resultaten van het onderzoeksproject zijn vanaf 17 februari in boekvorm verkrijgbaar. Uiteindelijk zullen er 12 boeken verschijnen. Enkele weken na de presentatie zijn de boeken ook gratis digitaal (open access) beschikbaar gesteld. Meer informatie over de boeken en hun actuele verschijningsdata vindt u bij uitgeverij Amsterdam University Press: http://aup.nl/odgoi.

Pers
Na afloop van de presentatie vindt een persconferentie plaats. Journalisten kunnen zich voor deze persconferentie aanmelden door te mailen naar communicatie@niod.knaw.nl.